SLU-nyhet

"Svenska matkedjor dödar svensk grisnäring"

Publicerad: 14 februari 2014

"EU har sedan mer än tio år tillbaka ett regelverk för hur man ska föda upp grisar som man systematiskt bryter mot i de länder från vilka ni importerar och säljer griskött", skriver professor Bo Algers, SLU Skara i ett öppet brev till ett antal svenska livsmedelskedjor.

"Med er totala avsaknad av CSR (corporate social responsibility) kommer ni nu att ha ihjäl svensk grisnäring. En näring som stått som föredöme i EU för hur man kan åstadkomma bra djurvälfärd i kombination med effektiv produktion. Svenska slakterier säger nu upp kontrakt med många grisproducenter. Det importerade, olagliga grisköttet tar över allt mer", skriver Alger också i brevet som publiceras i Land Lantbruk. 

http://www.lantbruk.com/debatt/fientlig-livsmedelshandel-dodar-svensk-grisnaring


Kontaktinformation