SLU-nyhet

"Dags för handeln ta socialt ansvar"

Publicerad: 14 mars 2014

"Sluta med era snömosargument, räta på ryggen och inför en branschöverenskommelse om endast lagligt producerat kött nu!" Det skriver SLU-professorn Bo Algers i en debattartikel i Land Lantbruk.

I februari skrev Bo Algers ett öppet brev till svensk dagligvaruhandel där han anklagade den för handel med framför allt fläskkött som produceras i strid med EU-lagstiftningen. Trots detta har handeln inget förstått, menar han i en ny debattartikel i Land Lantbruk.

"Nu är det dags för dagligvaruhandeln att bryta denna sin ryggradslösa hållning och göra en branschöverenskommelse där man beslutar sig för att inte konkurrera med varor som producerats på ett olagligt sätt i strid med gällande EU-regelverk och – framför allt – i strid med medborgarnas uppfattning om gränsen för hur illa man får behandla djur!", skriver Bo Algers bland annat.

Läs artikeln här:

http://www.lantbruk.com/debatt/dags-handeln-att-ta-sitt-sociala-ansvar


Kontaktinformation