SLU-nyhet

SLU:s rektor hedersdoktor i Kanada

Publicerad: 06 mars 2014

SLU:s rektor Lisa Sennerby Forsse har utsetts till hedersdoktor vid University of British Columbia i Vancouver i Kanada.

I motiveringen till denna ”honorary degree”, som det kallas, står bland annat att Lisa Sennerby Forsse har spelat en exemplarisk roll för att föra fram skogsforskningen. Hon har suttit i ett stort antal viktiga rådgivande organ både i Sverige och internationellt, bland annat som vice ordförande i Sjätte EU-ramverkets forskningsprograms rådgivande grupp och som medlem av Nordiska ministerrådets forskningsråd. År 2010 fick hon också kungamedalj för enastående insatser inom agrikulturell forskning.

Läs mer:

http://graduation.ubc.ca/event/honorary-degrees/2014-honorary-degree-recipients/

 


Kontaktinformation