Installationsfest på Ultuna

Publicerad: 07 april 2014

Den 4 april installerades tolv nya professorer vid en ceremoni i Loftets hörsal på Ultuna. Därefter följde middag och dans.

Installationsceremonin i Loftets hörsal inleddes med processionens intåg med studenternas fanborg i spetsen.

Efter ett hälsningsanförande av rektor Lisa Sennerby-Forsse presenterades de nya professorerna av dekanerna vid VH-, NJ- och S-fakulteterna: Karin Östensson, Barbara Ekbom och Peter Högberg. Rektor överlämnade diplom och installerade professorerna. För musiken svarade Linnékvintetten.

Vid den efterföljande middagen på Ultunarestaurangen hölls tal av rektor, SLUSS ordförande Karin Bothén och professor Lars Edenius. För middagsgästernas tacktal stod landshövding Peter Egardt.

Under middagen bjöds gästerna på skönsång av personalkören Ultunae klara röster. Efter middagen följde dans på Loftet till musik av orkestern Rezar.

Läs mer om SLU:s nya professorer 2014

Rektor Lisa Sennerby Forsse med de 12 professorer som installerades på Ultuna 2014. Från vänster: Agneta Egenvall, Björn Lindahl, Kostas Karantininis, Anders Kvarnheden, Paula Persson, Lars Edenius, Lisa Sennerby Forsse, Stephan Köhler, Tuija Hilding-Rydevik, Anders Kiessling, Hossein Jorjani, Anders Dahlberg & Åsa Berggren.

Processionens intåg med studenternas fanborg i spetsen.

Professor Hossein Jorjani och Parvaneh Sharafi.

Professor Stephan Köhler och Estelle Lerceteau-Köhler.

Professor Lars Edenius höll tal som representant för de installerade professorerna.

SLU:s personalkör, Ultunae klara röster, stod för den musikaliska underhållningen, under ledning av Erik Hellerstedt.

Landshövding Peter Egardt stod för middagsgästernas tacktal. Här tillsammans med rektor Lisa Sennerby-Forsse.

Dans på Loftet till orkestern Rezår.

Alla fotografier är tagna av Viktor Wrange.

Sidansvarig: David Stephansson