SLU-nyhet

Ny typ av kyckling för ekoproduktion

Publicerad: 16 april 2014

Ekologisk kycklingproduktion är ingen stor bransch i Sverige. De krav som producenterna måste uppfylla gör det svårt att bedriva en ekologisk och även ekonomisk hållbar produktion. Forskare vid SLU ska därför undersöka hur ekoproduktionen ska underlättas. Knäckfrågan är att hitta en typ av slaktkyckling som växer långsamt.

– En anledning till att det i dag är svårt att följa reglerna för ekoproduktion är att de slaktkycklingar som vi har i Sverige är framavlade för att växa snabbt. För att klara ekokraven behöver man en annan typ av slaktkyckling som växer långsamt, säger Lotta Jönsson, husdjursagronom och en av forskarna i projektet.

Läs artikel i Extrakt här:

http://www.extrakt.se/jordbruk-och-djurhallning/ny-typ-av-kyckling-ska-mojliggora-ekoproduktion/


Kontaktinformation