Veteforskare får utmärkelse

Publicerad: 02 april 2014

SLU-forskaren Anna Berlin fick häromveckan en utmärkelse för sin forskning om svampsjukdomen svartrost. Utmärkelsen ”Woman Triticum Award” tilldelas kvinnliga veteforskare tidigt i karriären av organisationen Borlaug Rust Initiative.

Anna Berlin arbetar som postdoktor vid institutionen för skoglig mykologi och växtpatologi. Hon disputerade vid institutionen i november 2012 med en avhandling om svartrost – en stråsädssjukdom som orsakar stora skördeförluster i delar av världen, och som kan bli ett ökat problem även i Sverige. Idag arbetar hon främst inom ett projekt om prognostisering av växtsjukdomar med hjälp av molekylära metoder och sporfällor.

The Borlaug Global Rust Initiative inrättades av Norman Ernest Borlaug, som anses vara den viktigaste forskaren bakom den gröna revolutionen och som tilldelades Nobels fredspris 1970.

Mer om utmärkelsen

Pressmeddelande om disputationen