Dags för Akademiska rodden i Uppsala

Publicerad: 19 maj 2014

På lördag 24 maj ska SLU återigen möta Uppsala universitet – på Fyrisån!

De båda universitetens lag med studenter och anställda ska få mäta krafterna och roddtekniken mot varandra i en intensiv kraftexplosion.

• Lagen startar vid Jernbron (St Olofsgatan) i centrala Uppsala. Tävlingsbanan är knappt 300 meter lång.
  • Första start är kl 10.00. Finalerna beräknas till kl 14.30, med avslut av tävlingen senast kl 16.

I år deltar totalt 45 lag. Varje lag består av två kvinnor och två män. Från SLU kommer fem lag med studenter och fem lag med anställda, betydligt mer är förra året. Uppsala universitet har 22 studentlag och 12 lag med anställda. Även Akademiska Hus, som är arrangörer av tävlingen, sställer upp med ett eget lag.

Förra året vann SLU klassen för anställda och UU klassen studenter. Kom och heja på lagen från broar och stränder!