SLU-nyhet

Deponera i Epsilon

Publicerad: 08 maj 2014

Alla rapporter och faktablad som publiceras inom SLU ska också deponeras i universitetsbibliotekets elektroniska fulltextarkiv Epsilon. Rektorsbeslutet träder i kraft den 1 juli.

Ett motiv bakom beslutet är att uppföljning av forskargruppers eller institutioners samlade produktion blir enklare att göra. Publicering i Epsilons öppna arkiv gör också texten sökbar; programvaran Eprint är optimerad för sökmotorer som Google. Publikationen distribueras också globalt, blir katalogiserad i Libris och elektroniska pliktexemplar levereras till KB.

En ytterligare fördel är att man enkelt kan skapa ett RSS- flöde till t ex en egen hemsida, eller institutionens, så den uppdateras automatiskt. I beslutet uppmanas också forskarna/författarna att publicera sina artiklar i Open Access/deponera dem i Epsilon.

http://www.slu.se/sv/bibliotek/publicera/


Kontaktinformation