Prorektor toppkandidat som rektor i Lund

Publicerad: 27 maj 2014

SLU:s prorektor Torbjörn von Schantz återfinns bland de fem toppkandidater som kan bli ny rektor för Lunds universitet. Rektorsvalet har föregåtts av en öppen ansökningsomgång, men även av en aktiv rekryteringsprocess.

– Man kan inte säga nej när man får en sådan fråga. Lunds universitet är landets största och i internationell toppklass. Just nu är hela regionen i ett spännande utvecklingsskede i och med bygget av Max IV och ESS.

Det var i september 2012 som Torbjörn von Schantz från Lund utsågs till prorektor för SLU, då som ett resultat av headhunting. Han har framför allt ansvarat för projektet Framtidens SLU, omdaningen av fakultetsstruktur och ledningsorganisation.

Processen i Lund går nu vidare genom bl a intervjuer. Den 19 september beslutar styrelsen om förslaget till ny rektor 2015.