SLU-nyhet

Lammproduktion i norra Europa

Publicerad: 10 juni 2014

SLU i Skara arrangerar ett seminarium om internationell lammproduktion i samband med en disputation. Agronom Carl Helander har i sin avhandling studerat utfodring i ett produktionssystem som gör att svenska konsumenter kan köpa färskt svenskt lamm året om.

Seminarium Lammproduktion i olika länder

Torsdag 12 juni 13.00–16.00

Tidénsalen, Undervisningshuset, SLU Skara.

Seminariet sker på engelska

  • Welcome - Elisabet Nadeau, SLU, Skara
  • Lamb production in Ireland - Dr. Tim Keady, Teagasc, Athenry, Galway, Ireland
  • Production systems and meat quality of Norwegian lambs - Dr. Vibeke Lind, Bioforsk Nord, Tjøtta, Norway.
  • Lamb production in Iceland - Assoc Prof. Jóhannes Sveinbjörnsson, Agricultural University of Iceland, Reykjavik
  • Swedish lamb production and health issues - DVM Lena Stengärde, Svenska Djurhälsovården, Kalmar

Kontakt: Elisabet Nadeau, forskningsledare, HMH, 0511-671 42, elisabet.nadeau@slu.se

Program och tider:
http://www.slu.se/sv/om-slu/fristaende-sidor/aktuellt/alla-kalenderhandelser/2014/6/seminarie-lamb-production-in-different-countries/


Kontaktinformation
Sidansvarig: Vanja Sandgren