SLU-are rankas bland världens mest inflytelserika forskare

Publicerad: 08 juli 2014

Tre SLU-forskare finns med på informations- och nyhetsföretaget Thomson Reuters nya lista över världens mest inflytelserika forskare.

SLU-forskare Karin Ljung och SLU-professor Rishikesh P. Bhalerao*, båda vid institutionen för skoglig genetik och växtfysiologi, listas som två av de mest inflytelserika forskarna i kategorin plant and animal science. SLU-professor David Wardle vid institutionen för skogens ekologi och skötsel, listas som en av de mest inflytelserika forskarna i kategorin environment/ecology.

Listan baseras på vetenskapliga publiceringar och citeringar, bland annat via information från InCites och Web of Science.

*Rishikesh P. Bhalerao har sin anställning vid SLU och inte vid King Saud University, som det felaktigt står i listan.

Sidansvarig: Ulla Ahlgren