SLU-nyhet

Konstverk på nya VHC invigs 3/9

Publicerad: 26 augusti 2014

Konstnären Christoffer Paues låter konstverket ”All världens djur” inta det nya Veterinärmedicinskt och husdjursvetenskapligt centrum (VHC) i Uppsala. Verket invigs onsdag den 3 september kl 15.00–16.30.

Galopperande hästar, flygande tranor, lekande hundar, pickande höns, fiskar och maneter möter besökare, forskare och studenter i den nya byggnadens entréer.

Paues har skapat en värld där oförenliga och osannolika väsen och världar kolliderar. Christoffer Paues är en konstnär som på ett självklart sätt förmår att väva samman flera olika konstnärliga tekniker i en gemensam berättelse. ”All världens djur” kombinerar stora glasmålningar med teckning, skulptur och video.

Christoffer Paues själv medverkar vid invigningen, liksom musikerna snäckblåsaren Tommy Adolfsson och saxofonisten Jörgen Adolfsson.


Kontaktinformation