Svårt att få studentbostad i Uppsala till hösten

Publicerad: 28 augusti 2014

En färsk undersökning som Sveriges förenade studentkårer har gjort visar att flera städer i Sverige, däribland Uppsala, inte kommer att kunna erbjuda studentboende till samtliga studenter.

SFS har undersökt hur det ser ut i 31 städer nu inför höstens terminstart. I 11 av städerna är bostadsbristen mycket stor. De kan inte garantera att studenten får en bostad under första terminen.

– Situationen är värre än den någonsin har varit. Det är nästan dubbelt så många städer som blir rödklassade i år jämfört med för två år sedan, säger ordföranden för Sveriges förenade studentkårer, Rebecka Stenkvist, i ett inslag i P3 Nyheter.

I uppsala är bostadsbristen mycket stor och enligt SFS finns där heller inget system som samordnar och underlättar för studenterna att få ett tryggt boende, något som oroar Rebecka Stenkvist.

Här är städerna som inte kan erbjuda ett studentboende i höst:

• Gävle
  • Göteborg