SLU-nyhet

”Branden visar behovet av hållbar markanvändning”

Publicerad: 12 september 2014

"Debatten om bevarande av nya naturvärden efter branden i Bergslagen 2014 illustrerar den stora utmaningen med en hållbar markanvändning i landskap", skriver bland andra professor Per Angelstam och docent Marine Elbakidze, SLU, i en replik till tidigare inlägg på DN Debatt om vad som ska ske efter den stora skogsbranden.

"Efter branden har många lokala och regionala aktörer i Bergslagen snabbt inlett kunskapsbaserad samverkan – på ett sätt som skulle behövas inom all samhällsplanering för hållbar markanvändning – även utan en brandkatastrof."

Angelstam och Elbakize menar att amhället behöver mer analyser med landskapansats, vilket beskrivs i Fakta Skog 5/2014

Läs debattinlägget i DN här.


Kontaktinformation
Sidansvarig: olof.bergvall@slu.se