Donation till hjärtforskning på hundar

Publicerad: 12 september 2014

En nöjd hundägare, Priya Sawhney, ville gärna premiera forskaren Jens Häggström på institutionen för kliniska vetenskaper på SLU som hade hjälpt hennes hund med hjärtproblem. Priya Sawhney har därför donerat 10 000 kronor till forskning till Jens Häggström institution för att användas inom området hjärtsjukdom hos hund.

Inrättandet av Khilles pris

Utöver detta ville Priya Sawhney motivera veterinärstudenterna genom att instifta ett årligt pris på 5 000 kronor till det bästa examensarbetet inom området hjärtsjukdom hos hund. Genom att stimulera studenter och handledare att starta examensarbeten och därmed projekt inom området kommer förhoppningsvis livskvaliteten förbättras och livslängden att öka hos drabbade hundar. Priset nämns ”Khilles pris” efter hennes hund Khille som är en upphittad korsningshund. Priset kommer att delas ut under tio år.

SLU är mycket glad över detta positiva initiativ och tacksam för den generösa gåvan.

Christine Jakobsson, projektledare