Rosendalsgymnasistens dag hos SLU

Publicerad: 18 september 2014

Varje år kan två gymnasieelever - den främsta tjejen och killen inom naturvetenskap - från Rosedalsgymnasiet i Uppsala få en dag hos SLU. Idag är det Sofia Rosengrens dag!

Helena Bötker visar Sofia Rosengren hur man extraherar DNA från växtmaterial. Foto: Paula Persson, SLU.
Helena Bötker vid institutionen för växtproduktionsekologi visar SLU-stipendiat Sofia Rosengren hur man extraherar DNA från växtmaterial, för att senare detektera växtpatogena svampar. Foto: Paula Persson, SLU.

Varje år utser lärarna på Rosendalsgymnasiet i Uppsala den bästa tjejen och killen inom naturvetenskap bland de som tar studenten. I år fick Sofia Rosengren "priset" - en dag med forskare hos SLU.

När Sofia hälsar på idag får hon träffa Paula Persson och Helena Bötker om växtpatologi, Anna Karin Kolseth om svamp-växtinteraktioner och genmodifiering av växter, Hanna Friberg om biologisk bekämpning samt Daniel Graf om mikrobiologi.

Sidansvarig: Li Gessbo