SLU-nyhet

Större chans att få jobb om du studerat utomlands

Publicerad: 23 september 2014

En ny studie som EU:s utbytesprogram Erasmus ligger bakom visar att de som läst en del av sin utbildning utomlands lättare får jobb efter examen än andra studenter. Studien är gjort gjord av oberoende experter på uppdrag av EU-kommissionen.

Den nya studien visar att studenter som deltagit i EU:s utbytesprogram löper hälften så stor risk som andra studenter att hamna i långtidsarbetslöshet. Fem år efter examen är arbetslöshetssiffrorna för studenter som studerat utomlands 23 procent lägre än för de som inte gjort det.

Studien slår även fast att ungefär 9 av 10 arbetsgivare söker efter egenskaper som främjas av utomlandsstudier, till exempel problemlösning, nyfikenhet och självförtroende. Dessa egenskaper är enligt studien större hos studenter som deltagit i Erasmus jämfört med studenter som stannat i hemlandet.

Läs mer om studien här >>

Läs mer om SLU.s utbytesprogram >>


Kontaktinformation
Sidansvarig: mats.persson@slu.se