Torbjörn von Schantz första kandidat i Lund

Publicerad: 08 september 2014

Vid en omröstning i universitetskollegiet idag måndag blev Torbjörn von Schantz den kandidat som fick flest röster till uppdraget som ny rektor för Lunds universitet från 2015.

Representanter för lärare, studenter och övriga anställda vill helst se honom som ny rektor. Nu återstår styrelsens ställningstagande, innan regeringen slutligen utser den som leder universitetet under nästa mandatperiod.

– Jag är både rörd och glad över det förtroende som visats mig! Men det är viktigt att komma ihåg att detta bara är ett, om än viktigt, steg i processen att utse den nya rektorn för Lunds universitet. Sen ska styrelse och regering säga sitt, säger Torbjörn von Schantz.

Torbjörn von Schantz är i dag prorektor för SLU och har bland annat varit drivande i förändringsprojektet Framtidens SLU.

Bild på Torbjörn von Schantz, prorektor vid SLU.
Torbjörn von Schantz. Foto: Jenny Svennås-Gillner, SLU.