VHC-konst invigdes

Publicerad: 04 september 2014

På onsdagen invigdes högtidligen konstverket All världens djur i nya Veterinärmedicinskt och husdjursvetenskapligt centrum (VHC).

Konstnären Christoffer Paues verk består av flera olika delar; glasmålningar, teckningar, skulpturer och video av både existerande djurarter och mer fantasifulla varelser.

Rektor Lisa Sennerby Forsse hoppades i sitt tal att konsten skulle vara inspirerande för både forskare och studenter och VH-fakultetens dekan Karin Östensson konstaterade att det var en på alla sätt lyckad utsmyckning.  Sedan överlämnades konstverket formellt av Henrik Orrjes från Statens konstråd till Akademiska Hus regiondirektör Peter Bohman.

Musikerna Tommy Adolfsson och Jörgen Adolfsson spelade på snäckskal respektive sopransaxofon och sedan förde konstnären själv ett samtal med Peter Hagdahl från Konstrådet och arkitekten Dag Beskow.