SLU-nyhet

”Lurigt med eko-mat”

Publicerad: 09 januari 2015

”Nu för naturskyddsföreningen och många andra fram att vi ska minska konsumtionen av kött. Det finns goda skäl för det, men det för också med sig att tillgången på stallgödsel blir mindre eftersom vi inte behöver djur och då försämras förutsättningarna att byta till ekologiskt avsevärt. Här har naturskyddsföreningens representanter inte tänkt färdigt.”

Det skriver fd SLU-forskaren Lennart Mattsson i en debattreplik i UNT, som svar på ett inlägg från Naturskyddsföreningen.

”Begreppet ekologiskt lantbruk är inte särskilt lyckat, men numera allmänt accepterat. Men att som motsats till ekologiskt lantbruk kalla andra jordbrukssystem för oekologiska är att gå för långt. Det förvirrar och misstänkliggör. Med tanke på den ursprungliga betydelsen av ordet ekologi – läran om samspel i naturen – kan inget vara oekologiskt.”

http://unt.se/asikt/debatt/lurigt-med-eko-mat-3542627.aspx

Första artikeln:

http://unt.se/asikt/debatt/byt-till-ekologiskt-3526476.aspx


Kontaktinformation