Start för SLU chefskap 11 mars

Publicerad: 22 januari 2015

Den 11 mars startar årets SLU chefskap. Det är en intern chefsutbildning för alla nyblivna prefekter, men det finns plats även för andra. Anmäl dig gärna redan nu för att vara säker på att få en plats.

Kursen riktar sig i första hand till nyblivna chefer som prefekter, ställföreträdande prefekter och chefer med delegerat ansvar för verksamhet, personal eller ekonomi. Men även den som har arbetat en tid som prefekt och som vill fräscha upp sina kunskaper är mycket välkommen.

Målet med kursen är att alla prefekter ska ha bra koll på vilka ansvarsområden man har som chef och vad det innebär. Kursen innehåller en fördjupande del om lagar och regler som gäller för statlig verksamhet - särskilt för universitet och högskolor – när det handlar om till exempel personalansvar.

Kursen ges i Uppsala och är från och med i år obligatorisk för alla nyblivna prefekter (genom rektorsbeslut december 2014). Kursen har utökats med ett antal seminariedagar och är nu på sammanlagt 11 dagar, spridda över året.