SLU-student vann Hugo-priset

Publicerad: 21 januari 2015

Tommy Roman, landskapsarkitektstudent vid SLU i Alnarp, vann årets s k Hugo-pris till årets student; priset utdelas av konsultföretaget Sweco.

Priset ges till den vars examensarbete eller annat projekt inom utbildningen som med hög akademisk kvalitet har praktisk relevans för en hållbar samhällsutveckling. Tommy Roman utsågs med motiveringen:

"...har med sitt examensarbete på ett intresseväckande sätt lyckats belysa den stora potentialen för cirkulärekonomiska tankebanor inom landskapsarkitekturen."

Prisutdelningen ägde rum på tisdagen. Förutom ära, blommor och diplom belönas Årets student med ett stipendium på 25 000 kronor för att delta vid en nationell eller internationell konferens.

Hugopriset är Swecos pris för innovativ, inspirerande och hållbar samhällsutveckling, och namnet är en hyllning till Hugo Theorell, grundare av Swecos äldsta verksamhet.