SLU-studenter nominerade till pris för exjobb

Publicerad: 08 januari 2015

Två SLU-studenter är bland de tre nominerade till Hugopriset 2015 som Årets student. Hugopriset är konsultföretaget Swecos pris för innovativ, inspirerande och hållbar samhällsutveckling.

Priset som Årets student utdelas för ett examensarbete som med god akademisk kvalitet har praktisk relevans för en hållbar samhällsutveckling. Bland de nominerade är:

Johanna Grim, SLU Uppsala, för sitt examensarbete Energianalys av hygieniseringssystem – jämförelse av befintlig pastörisering med integrerad termofil hygienisering på Kungsängens gårds biogasanläggning i Uppsala.

”Johanna Grim har i ett mycket väl utfört examensarbete visat på en betydande potential att reducera energiåtgången i processen att framställa biogas”, heter det i motiveringen.

Tommy Roman, SLU Alnarp, är nominerad för sitt examensarbete Ett sökande efter det material som försvann – En praktiknära undersökning över byggmaterials potential att återanvändas och återvinnas inom landskapsarkitekturen.

”Tommy Roman har på ett intresseväckande sätt lyckats belysa den stora potentialen för cirkulärekonomiska tankebanor inom landskapsarkitekturen”, lyder motiveringen.

Vinnarna utses på Swecos inspirationsdag 20 januari.