SLU-nyhet

Cecilia Sundberg vid SLU tilldelas Uppsala läns samverkanspris 2015

Publicerad: 05 november 2015

Regionförbundet Uppsala län delar ut pris för bästa samverkansinsats. I år går priset till Cecilia Sundberg vid SLU och Hanna Ellis vid UU. Den formella prisutdelningen sker vid regionförbundets fullmäktigesammanträde den 10 december.

Cecilia Sundberg är forskare vid institutionen för energi och teknik vid SLU. Hon samverkar med t.ex. Uppsala kommun och samverkansplattformen Uppsala klimatprotokoll för att utveckla undervisning, forskning och länets klimatstrategiska arbete.

Om Cecilia Sundbergs insatser för samverkan säger juryn bl.a.:
”Cecilias forskning grundar sig i ett engagemang för en av samhällets stora utmaningar – farlig mänsklig klimatpåverkan. Detta engagemang växer vidare i den samverkan hon utvecklar, vilket resulterat i konkreta metoder som gynnar kommunernas fortsatta arbete. Hennes intresseområden rör energieffektivitet, minskning av växtgasutsläpp, kretslopp samt omställning av tekniska system. Cecilias potential för att skapa nya samverkansinsatser inom klimatområdet även framöver är alltså stor.”


Kontaktinformation
Sidansvarig: Vendela Roos