SLU-nyhet

Karin Holm Forsström blir ny chef på Universitetsdjursjukhusets hästklinik

Publicerad: 18 november 2015

Karin Holm Forsström blir ny chef för hästkliniken på Universitetsdjursjukhuset vid SLU i Uppsala. Karin blev färdig veterinär 1985 och har utöver att arbeta som kliniskt verksam veterinär även en bakgrund som forskare och lärare på SLU. Karin är dessutom engagerad i Sveriges veterinärmedicinska sällskaps hästsektion, Ansvarsnämnden för djurens hälso- och sjukvård samt Svenska Ridsportförbundets djurskyddsutskott.

Om anledningen till att hon sökte jobbet svarar Karin: "Jag ser möjligheten att bidra till att utveckla UDS till att bli det djursjukhus som profilerar sig med kompetens, specialister, forskningsrelaterad och forskningsbaserad hästsjukvård. Alla som arbetar på UDS ska känna att de arbetar på en speciell arbetsplats, det enda sjukhus som också har utbildning och forskning. Optimalt ska alla UDS-anställda på något sätt, i någon grad vara involverade i både undervisningen och forskningen."

Universitetsdjursjukhusdirektör Henrik Ericsson kommenterar rekryteringen. "Jag är mycket glad att vi har lyckats rekrytera Karin som chef för hästkliniken vid UDS. Karin har en gedigen bakgrund inom hästsjukvård, både som forskare och kliniker, och personifierar med den bakgrunden det som UDS står för nämligen förstklassig djursjukvård där de senaste forskningsrönen snabbt blir en del av behandlingsrutinerna."

Kontakt och mer information

Henrik Ericsson, universitetsdjursjukhusdirektör
018-67 13 32, 0702-03 38 51, henrik.ericsson@uds.slu.se

Karin Holm Forsström DVM, docent
018-67 29 28, karin.holm.forsstrom@slu.se

Universitetsdjursjukhuset i Uppsala är Sveriges enda universitetsdjursjukhus och ett av de största och mest moderna djursjukhusen i Europa. Här finns även Sveriges, inom veterinärmedicinen, största bilddiagnostiska avdelning och klinisk kemiska laboratorium. På Universitetsdjursjukhuset kombineras forskning, erfarenhet, spetskompetens och engagemang för att vi skall kunna ge ditt djur den bästa tänkbara omvårdnaden.


Kontaktinformation