SLU-nyhet

Pressinbjudan: Framtidsspaning på lantbruket i Västra Götaland

Publicerad: 09 november 2015

I dag ser vi att åtskilliga lantbrukare lägger ner på grund av dåliga villkor, men vilka möjligheter finns det att vända trenden? Hur ser framtidens lantbruk ut i Västra Götaland? Vad säger forskare, rådgivare, myndigheter, och lantbrukarna själva? Det får vi veta den 12:e november på en konferens i konserthuset i Vara.

Under dagen kommer vi att få höra och diskutera olika sätt att se på landsbygdens och lantbrukets omvandling och att ge råd om framtidens lantbruk. I gemensamma diskussioner kommer alla deltagare ha möjlighet att utbyta tankar kring hur de gröna näringarna ska locka framtidens lantbrukare, lantarbetare, lärare, rådgivare och forskare i framtiden.

Konferensen riktar sig till alla som är intresserade av lantbruks- och markfrågor vid länsstyrelser, kommuner, i näringen och i politiken, i intresseorganisationer och i forskningen. Moderator är musikern och koldioxidbantaren Staffan Lindberg.

Konferensen arrangeras av Framtidens lantbruk, SLU, i samverkan med LRF Västra Götaland, Hushållningssällskapet Skaraborg, Länsstyrelsen Västra Götalands län, Västra Götalandsregionen och SLU Skara.

Tid: 12 november 2015, kl. 08:30–16:15
Lokal: Vara konserthus

Program

Journalister som vill vara med på hela eller delar av konferensen eller intervjua medverkande ombeds kontakta Katja Fedrowitz.

Kontakt
Katja Fedrowitz, programsekreterare
Framtidens lantbruk, Sveriges lantbruksuniversitet (SLU)
Epost: Katja.Fedrowitz@slu.se, Mobil: 072-306 55 25

Framtidens lantbruk - djur, växter och markanvändning, SLU; hemsida: http://www.slu.se/framtidenslantbruk


Kontaktinformation
Sidansvarig: David Stephansson