Oikos-möte i Umeå lockade närmare tvåhundra ekologer

Publicerad: 04 februari 2015

Omkring 200 ekologer besöker den 4–6 februari SLU i Umeå och Umeå universitet för att diskutera det senaste inom ekologisk forskning.

Mötet är den svenska föreningen Oikos årliga möte och arrangeras i år av SLU och Umeå universitet.

– Det här är en viktig mötesplats för ekologer som är verksamma i Sverige. Här kan forskare, men också personer verksamma utanför forskarvärlden, träffas och få en bild av den forskning som bedrivs samt bryta idéer med varandra, säger Johan Olofsson som är universitetslektor vid Umeå universitet och en av arrangörerna.

Från SLU deltar bland andra professor David Wardle som håller ett av öppningsanförandena.

– Det är roligt att årets möte arrangeras i Umeå, eftersom det är ett bra tillfälle för SLU och Umeå universitet att visa upp och synliggöra den ekologiska forskning som bedrivs här, säger Johan Olofsson.

En handfull SLU-forskare talar under dagarna samt medverkar också som arrangör till flera av ämnessymposierna. SLU medverkar också med material från Riksskogstaxeringen, NILS och Naturens kalender.

Registrering vid Oikos Meeting 2015. Foto: Ulla Ahlgren, SLU

Registrering vid Oikos Meeting 2015. Foto: Ulla Ahlgren, SLU.

Johan Olofsson, universitetslektor vid Umeå universitet, öppnar mötet. Foto: Ulla Ahlgren, SLU.

SLU-professor David Wardle håller att av öppningsanförandena. Foto: Ulla Ahlgren, SLU.

SLU-professor David Wardle håller ett av öppningsanförandena. Foto: Ulla Ahlgren, SLU.

Postersession, oikos 2015. Foto: Ulla Ahlgren, SLU.

Postersession. Foto: Ulla Ahlgren, SLU.

Sidansvarig: Ulla Ahlgren