SLU-nyhet

”God natt, ekoodling”

Publicerad: 14 mars 2015

Det faktum att Sverige, om självförsörjningen är 80 procent, varje dag måste importera livsmedel till 1,8–1,9 miljoner människor borde åtminstone leda till eftertanke, skriver den pensionerade SLU-forskaren Birger Svensson.

”För att förstå den ekologiska odlingens haveri bör nämnas att den från början bygger på antroposofi och astrologi, det vill säga det biodynamiska jordbrukets bas.

Endast det organiska är godkänt, medan allt syntetiskt betraktas som skadligt. Genom att ta bort lite hokus-pokus, annektera ekologi som kvalitetsbegrepp och fördöma såväl handelsgödsel som bekämpningsmedel blev ekologisk odling som begrepp en stor framgång”, skriver Birger Svensson bl a.

http://www.unt.se/asikt/debatt/god-natt-ekoodling-3632068.aspx


Kontaktinformation
Sidansvarig: Mikael Jansson