SLU-nyhet

Allt börjar med ett frö!

Publicerad: 03 mars 2015

SLU (Sveriges lantbruksuniversitet) i Alnarp har startat en drive för att sprida mer information om hortonomprogrammet; vad är en hortonom, vad pluggar man, vad kan man bli?

Vi vill svara på dessa frågor och berätta mer! Då känns det naturligt att använda Facebook. Vi finns där som SLU Hortonom. Vi använder även Instagram, @sluhortonom. I dessa kanaler kommer studenterna att berätta om sin vardag, yrkesverksamma att presenteras och intressant information och händelser från våra verksamheter, främst i Alnarp, att synas.

Hortonom är en tämligen okänd yrkestitel. När hortonomer ger sig ut på arbetsmarknaden får de jobb som t ex kemiinspektör, kvalitetskontrollant, webbutbildare, kriminaltekniker, produktutvecklare, skadeinsektsexpert, plantskolist, blomsterföretagare, potatisodlare, odlare av prydnadsväxter och grönsaker, handläggare, professor, forskare, administratör, researrangör, lärare, trädgårdshistoriker, arbete på världsnaturfonden, trädgårdsrådgivare, trädgårdsföretagare, journalist, författare, miljösamordnare, säljare, skribent… Ja, titlarna är oändliga.

Som hortonom, med en bred växtbiologutbildning, kan du vara med och driva en samhällsutveckling som tar ansvar för klimatet, matförsörjningen och hållbara städer genom unika kunskaper om bland annat växter och odling.


Kontaktinformation
Sidansvarig: Anette Neldestam Larsson