SLU-nyhet

Mexikos ambassadör på SLU-besök

Publicerad: 13 april 2015

I dag måndag, besöktes SLU:s Campus Ultuna av Mexikos ambassadör, Agustín Gasca Pliego.

Hela måndagen är Mexikos ambassadör Mr Agustín Gasca Pliego på officiellt besök i Uppsala län och Länsstyrelsen. Under förmiddagen besökte ambassadören och Mrs Georgette Gerarda Droppert SLU, i sällskap med Länsstyrelsen internationelle sekreterare, Sara Lindberg. Under besöket presenterades delar av universitetets verksamhet, bland annat SLU Global och Global Challenges University Alliance. 

Från SLU:s sida deltog vicerektor Johan Schnürer, prorektor Lena Andersson-Eklund, universitetslektor Ewa Wredle och Margarita Cuadra, agronom och forskare i landsbygdsutveckling vid institutionen för stad och land, som talade om landsbygdsutveckling och framtida utmaningar för Mexiko och centralamerika.


Kontaktinformation
Sidansvarig: elin.backstrom@slu.se