SLU-nyhet

Kungen firade sötvattenövervakningen 50 år

Publicerad: 12 maj 2015

Den svenska sötvattenövervakningen firar 50 år i år. Det uppmärksammades på SLU Ultuna under måndagen den 11 maj, med en jubileumsdag. Både kungen och kronprinsessan närvarade vid föredragen under förmiddagen.

Dagen inleddes med föredrag om sötvattenövervakningens framväxt, exempel på hur miljöövervakningen bidragit till framgångsrikt miljöarbete och en utblick mot framtidens miljöövervakning.

Medverkade gjorde bland andra SLU:s rektor Lisa Sennerby Forsse, Björn Risinger (generaldirektör på HaV), Ingemar Ahlgren (professor emeritus), Magnus Appelberg (professor på SLU), Stina Drakare (forskare på SLU) och Chris Evans (tjugonde innehavaren av Konung Carl XVI Gustafs professur i miljövetenskap). Moderator för dagen var Johan Kuylenstierna, chef för Stockholm Environment Institute.

Kung Carl XVI Gustaf och Kronprisessan Victoria närvarade under förmiddagen.

{Bildspel} Foto: Jenny Svennås-Gillner, SLU.


Kontaktinformation
Sidansvarig: elin.backstrom@slu.se