Landskapsarkitekturens pionjärer: Boksläpp och föreläsning på Ultuna idag

Publicerad: 27 maj 2015

Idag presenteras boken ”Urkunder och husgudar, pionjärernas litteratur och andra källor till landskapsarkitektur” på Ultuna utanför Uppsala. Boksläppet föregås av en föreläsning om den gränsöverskridande konstnären och landskapsarkitekten Isamu Noguchi.

Boken är en antologi som bygger på ett nordiskt symposium i Uppsala 2012 med föredrag och paneldiskussioner. Bokens redaktörer är Per Hedfors från institutionen för stad och land vid SLU i Uppsala och Caroline Dahl från institutionen för landskapsarkitektur, planering och förvaltning vid SLU i Alnarp. Boksläppet arrangeras av Tankesmedjan Movium, som arbetar med stadsutvecklingsfrågor vid SLU.

Föreläsningen om Isamu Noguchi hålls av Marc Treib, professor emeritus i arkitektur vid University of California, Berkeley.

Program (27 maj 2015)

13:15 Föreläsning av Marc Treib. Loftets hörsal, Ultuna

14:30 Presentation av Urkunder och husgudar, pionjärernas litteratur och andra källor till landskapsarkitektur, inklusive mingelfika. Loftets stora sal, Ultuna

Mer information på Moviums webbplats