SLU-nyhet

Herpesvirus vanligt hos travhästar

Publicerad: 23 september 2015

Herpesvirus är vanligare än man tidigare trott. Höga nivåer av antikroppar mot förkylningsvirus kvarstår under lång tid. Det här är två intressanta resultat i en färsk avhandling om luftvägsvirus hos travhästar av veterinär Helena Back, Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) och Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA).

Doktorsarbetet har genomförts i ett samarbete mellan SLU och SVA. Läs mer om resultaten i ett pressmeddelande från SVA.
http://www.sva.se/om-sva/pressrum/nyheter-fran-sva/herpesvirus-vanligt-hos-travhastar

Helena Back disputerar vid Sveriges lantbruksuniversitet fredag den 25 september 2015 med start kl. 09:15, i sal Audhumbla, Veterinärmedicinskt och husdjursvetenskapligt centrum, SLU Uppsala. Avhandlingens titel är "Low Virulent Respiratory Viruses in Standardbred Trotters – relationship to health and athletic performance".

Länk till avhandlingen
http://pub.epsilon.slu.se/12569/

Kontaktuppgifter
Doktorand Helena Back, SVA och SLU
018-67 40 31, helena.back@sva.se


Kontaktinformation
Sidansvarig: David Stephansson