SLU-nyhet

Nyfiken på Uppsalas nyaste campus? - pressinbjudan

Publicerad: 21 september 2015

Tareq Taylor medverkar med en inspirationsföreläsning om den nordiska maten vid SLU:s Öppet Campus på Ultuna lördagen den 26 september, klockan 10-16. Programmet är fullspäckat med olika aktiviteter i de nya husen där SLU:s institutioner nu huserar.

Många undrar säkert vad vi håller på med vid SLU, Uppsalas yngsta universitet med det nyaste campusområdet. Det nya Campus Ultuna står nu färdigt och i stort sett alla verksamheter har flyttat in i sina respektive nya hus.

TV-profilen och kocken Tareq Taylor kommer att hålla en inspirationsföreläsning, "Det nordiska skafferiet – maten och människorna" klockan 13

Han berättar om "sitt stora intresse för det nordiska köket. Han har rest runt och utforskat det fantastiska utbud av ingredienser som finns i de nordiska länderna. En resa som bjudit på stor gastronomisk inspiration och även på underbara möten med människor som brinner för det de gör."

SLU-forskaren Åsa Berggren berättar om att äta insekter. Lyssna även på andra miniföreläsningar i Loftets hörsal, t.ex. om grupphästhållning, artbevarande, malörtsambrosia, igelkottar och framtidens skogsbruk.

Besök SLU:s institutioner i de nya husen. Där kan man t.ex. titta på syrsor, bestämma stenar, provsmaka honung, lära sig mer om fullkorns hälsoeffekter eller se in i proteinernas värld.

Ultunas nybyggen och konstverk visas upp, liksom kunskapsparken och universitetsdjursjukhuset. Man kan också gå med på en historisk slinga och botanisera bland böcker och skrifter.

Du är mycket välkommen att ta kontakt i förväg, eller besöka Ultuna under den dagen och ta del av vårt omfattande program!

Pressbilder


Kontaktinformation
Sidansvarig: nora.adelskold@slu.se