Inbjudan till SLU:s Forskar Grand Prix 2015

Publicerad: 16 september 2015

NJ- och VH-fakulteterna bjuder tillsammans in doktorander och yngre forskare inom hela universitetet till en tävling i forskningspresentation.

I ”Forskar Grand Prix” tävlar deltagarna i att presentera sin forskning på ett begripligt, engagerande och fängslande sätt, på bara några få minuter.

Tävlingen vänder sig till doktorander och yngre forskare inom hela universitetet, och går till så här:

Uttagning inför tävlingen:

• De som vill delta skickar titel och några få meningar om vad de tänker presentera senast måndag 28 september till sara.ringmark@slu.se eller marnie.hancke@slu.se
  • En uttagningskommitté beslutar vilka som går vidare till tävlingen, beslut meddelas senast fredag 2 oktober.

Själva tävlingen, Forskar Grand Prix, den 14 oktober i Uppsala:

• Varje tävlande får 3 minuter på sig att hålla sin presentation
  • Efter varje presentation ges ett utlåtande från juryn och publiken röstar
  • De tre tävlanden med högst poäng går vidare till finalen

Final:

• Finalisterna håller en modifierad presentation på 5 minuter. I den längre presentationen har finalisterna möjlighet att lägga till fler detaljer men fokus ska fortfarande vara en presentation som engagerar och är lätt att förstå.
  • Juryn sammanfattar finalisternas presentationer och publiken röstar fram vinnaren av SLU:s Forskar Grand Prix 2015.

Presentationerna ska vara riktade till en bred publik och hållas på engelska. I år är tävlingen intern inom SLU men titta gärna på någon trailer för den internationella tävlingen för att få lite inspiration till presentationerna: http://forskargrandprix.se/trailers/

Till nästa år hoppas vi kunna få fram en representant från SLU till den nationella Forskar Grand Prix-tävlingen. http://forskargrandprix.se/om-forskar-grand-prix/

Intresserad?

Anmäl dig i så fall senast 28 september, till sara.ringmark@slu.se eller marnie.hancke@slu.se, som också kan svara på frågor.