SLU-nyhet

SLU:s sjätte rektor installerad

Publicerad: 08 september 2015

På fredagen installerades SLU:s sjätte rektor professor Peter Högberg officiellt i sitt ämbete.

Det var högtidligt som sig bör med in- och utgångsmarsch till mässingsmusik och däremellan musik av Mozart. Avgående rektor Lisa Sennerby Forsse gav en kort exposé över sina nio år på posten med alla förändringar, stora och små, som universitetet genomgått. Inte minst har ju campusområdena under den tiden förändrats och verksamheterna flyttat in i nybyggda hus. 

Tillträdande rektor Peter Högberg tog i sitt installationstal upp de utmaningar universitetet står inför under de kommande åren. Bland dessa finns stora framtidsfrågor som livsmedelsförsörjning och klimatrelaterade problem.

Se den filmade ceremonin:
http://www.slu.se/sv/om-slu/ledning-styrelse-och-organisation-/rektor-rektors-agenda/webbsandning-fran-rektorsinstallationen/

Se bildreportage i Resurs:
https://resurs.slu.se/slus-rektor-peter-hogberg-installerad/


Kontaktinformation
Sidansvarig: Mikael Jansson