SLU-nyhet

Petra Fransson pratar svamp i podcast om vetenskap

Publicerad: 29 januari 2016

Igår publicerades ett poddavsnitt där SLU-forskaren Petra Fransson pratar om svamparnas fascinerande värld i serien Vinterforskarna i podcasten RadioScience.

Ur introduktionen: "Svampar finns överallt, och en enda svamp kan vara större än en blåval. Vissa av svamparna hjälper oss, andra förstör och ställer till det. Efter det här avsnittet kommer du känna dig extra allmänbildad nästa gång du tar en promenad i skogen. Under fötterna har du ett ett trassel av rötter och svamphyfer."

Petra Fransson är forskare och docent vid SLU:s institution för skoglig mykologi och växtpatologi. Hon jobbar med mikrobiell ekologi och mykologi, framför allt frågor som har att göra med kolomsättning i mykorrhizasymbiosen, och hur den påverkas av klimatförändringar och näringstillgång.

Länk till programmet:
http://www.radioscience.se/vinterforskare/22-trassel-i-svampskogen/


Kontaktinformation
Sidansvarig: David Stephansson