SLU rankat sexa i världen av THE

Publicerad: 25 januari 2016

SLU rankas av Times Higher Education som det sjätte bästa i världen bland de mindre universiteten.

– Jag blir stolt och glad. Det är ett kvitto på att den forskning och undervisning som vi bedriver är känd och till nytta för världen, säger SLU:s rektor Peter Högberg i en kommentar.

Som ”mindre” räknar Times Higher Education universitet med högst 5 000 studenter , men som ändå har forskning och undervisning inom fyra av de sex huvudområdena (Physical sciences, Engineering & technology, Social sciences, Life sciences, Arts & humanities och Clinical, pre-clinical & health).

Rankningen av kategorin ”mindre universitet” är ny för i år, 2016. I den stora internationella THE-rankningen för 2015–2016 placerades SLU i kategorin mellan 201 och 250. Caltech i USA rankades som etta i världen och Karolinska institutet som bäst i Sverige (28e plats).

Se hela rankningen här: