Ur SLU:s regleringsbrev

Publicerad: 22 februari 2016

Här är några av de viktigaste punkterna i regleringsbrevet för SLU för år 2016.

• Antalet helårsstudenter ska under perioden 2016-2018 uppgå till minst 12 000 på grund- eller avancerad nivå.
  • SLU ska redovisa deltagandet i utbildning på grund-, avancerad och forskarnivå uppdelat på kvinnor och män.
  • I årsredovisningen ska den studieavgiftsfinansierade verksamhetens omfattning redovisas, med en redogörelse för den studieavgiftsfinansierade verksamhetens eventuella påverkan på SLU:s övriga verksamhet.
  • SLU ska redovisa vilka bedömningar, prioriteringar och behovsanalyser som ligger till grund för beslut om utbildningsutbudet.
  • SLU – såväl som andra universitet och högskolor – ska under 2016-2018 utveckla arbetet med bedömning av reell kompetens för högskolestudier, vilket ska redovisas 2018.
  • SLU ska redovisa arbetet/verksamheten med följande: SCAW, Livsmedelsstrategin, One Health, Växtförädling, Forskningsfartyget.

SLU får också dessa uppdrag:

• Bidra i arbetet för ett kommersiellt växande vattenbruk genom avelsarbete på regnbåge. Finansieras med en miljon kr.
  • Redovisa hur man bistått Regeringskansliet i arbetet med Nationellt skogsprogram
  • Senast 29 februari ta fram en plan för hur SLU ska fullgöra uppgiften att ansvara för riskvärdring av växtskadegörare.
  • Ta fram en plan för hur SLU avser att utveckla arbetet med jämställdhetsintegrering för att nå de jämställdhetspolitiska målen.
  • SLU ska efter samråd med UKÄ föreslå en examensbeskrivning för Djursjukskötarexamen 180p.
  • SLU får i anslag för 2016 totalt knappt 1,8 miljarder kr. Av dessa ska minst ca 845 miljoner kr användas till forskning och till utbildning på forskarnivå.