SLU-nyhet

Intensivt program för tysk gäst

Publicerad: 10 mars 2016

Under tisdagen och onsdagen 8–9 mars var den tyska statssekreteraren Robert Kloos på besök i Sverige. Den tyska delegationen var gäst hos Näringsdepartementet där statssekreterare Elisabeth Backteman var värd.

Under största delen av tisdagen var de på besök på SLU i Uppsala. Först gjordes ett besök på Lövsta forskningscentrum där vicerektor Johan Schnürer tog emot tillsammans med dekanen för VH-fakulteten Kristina Dahlborn. Efter bilfärd till Ultuna och lunch redogjorde Birgitta Staaf Larsson för verksamheten på SCAW – Swedish Centre for Animal Welfare. Carolyn Glynn informerade om SLU Global.

Därefter var besöket på SLU avslutat men fortsatte till Skogforsk. Under onsdagen besöktes Sveaskog och Igelstaverkets biobränsleanläggning.


Kontaktinformation
Sidansvarig: Mårten Granert