Utbildningen ökade intresset för miljökommunikation och den svenska landsbygden

Senast ändrad: 07 januari 2019

Vi ställde två frågor till Emma Wogel som har läst programmet Agronom - landsbygdsutveckling och tog ut sin examen 2018.

Vad gör du nu?

Sedan april 2017 är jag handläggare inom Landsbygdsprogrammet på länsstyrelsen i Västernorrland. Jag arbetar främst med stöd till landsbygdsbutiker, med bredband och annat stöd som gynnar livskvalitén för de boende på landsbygden. I arbetet har jag mycket kontakt med aktörer som brinner för sin bygd och verksamhet. Jag tycker det är kul att få vara med när aktörer utvecklar sina drömmar i sin bygd!

Varför valde du att utbilda dig till agronom?

Jag bestämde mig för att jag ville bli agronom när jag var 16 år. Jag tänkte då att det var en bra utbildning att läsa för att sedan arbeta med globala utvecklingsfrågor. Inriktningen landsbygdsutveckling valde jag för kombinationen av samhällsvetenskap och naturresurshantering kopplat mot dem gröna näringarna. Under utbildningen har mitt intresse för miljökommunikation och den svenska landsbygden vuxit sig stark. Jag tycker om att utbildningen öppnar upp för att arbeta med landsbygdsutveckling på många olika sätt både i Sverige och utomlands.

Läs fler intervjuer!


Kontaktinformation

Studie- och karriärvägledning

Fråga oss om: att läsa kurser eller program, vilken utbildning som passar dig, hur du bygger den för att nå dit du vill, din studiesituation samt få stöd i dina karriärval.

Har du frågor om studier på SLU? Kanske kan du hitta svaren på dem här. FAQ: Vanliga frågor och svar om studier på SLU.

Epost
studievagledning@slu.se

Telefon
018-67 28 00 

Telefontider
måndag 10-12
tisdag 10-12
torsdag 13-15

Sidansvarig: anna.bleckert@slu.se