Verklighetsförankrad utbildning var viktigt i valet

Senast ändrad: 14 februari 2018
Caroline Sundquist 300x300.jpg

Vi ställde två frågor till Caroline Sundquist som läste Etologi- och djurskyddsprogrammet på SLU och tog sin examen 2015:

Vad gör du nu?

Idag är jag butikschef på Arken Zoo. Där får jag dagligen dela med mig av min kunskap från min utbildning genom rådgivning till djurägare. Att vara butikschef innebär också att jag har personal- och resultatansvar för min butik.  Jag får även utvecklas som ledare och vara del av en butiksdrift med god service där djuren i våra hem och vardag har största fokus. 

Varför valde du att utbilda dig inom etologi och djurskydd?

Min största anledning till att jag valde utbildningen var att den gav mig en bredd inom biologin med fokus på olika djur och djurhållning. Jag ville även ha en verklighetsförankrad utbildning där kommunikationen med människa hade ett stort fokus. Sen att den innehöll både lagstiftning, djurens beteende och behov samt hur vi kan förbättra djurens förutsättningar i vår vardag var ett stort plus. 

Läs fler intervjuer!


Kontaktinformation

Studie- och karriärvägledning

Fråga oss om: att läsa kurser eller program, vilken utbildning som passar dig, hur du bygger den för att nå dit du vill, din studiesituation och vad du kan jobba med efter examen.

Har du frågor om studier på SLU? Kanske kan du hitta svaren på dem här. FAQ: Vanliga frågor och svar om studier på SLU.

Telefon
018-67 28 00 

Telefontider
måndag 10-12
tisdag 10-12
torsdag 13-15

Sidansvarig: anna.bleckert@slu.se