Sveriges första Green Care konferens

Senast ändrad: 11 oktober 2019

Ett stort tack till alla som deltog på den första Green Care konferensen som hölls den 27-28 september 2016 på SLU i Skara. Det blev två härliga dagar i Skara med många olika föreläsningar, diskussioner, middag med underhållning och företagsmässa med Speakers Corner. Vi hoppas att alla är nöjda med evenemanget och att det kan bli ett återkommande inslag vartannat år framöver.

Kontakta gärna någon av arrangörerna om ni har frågor kring konferensen.

Vad är Green Care?
Användandet av lantbruksgårdar eller gröna miljöer för att främja människors hälsa och livskvalité. Verksamheten kan delas in i fyra olika områden: djur, natur, trädgård och lantgårdar. Green Care vänder sig till en varierad målgrupp, allt från skolelever, personer med funktionsnedsättning, nyanlända, vårdpatienter till äldre med demens.

Varför en konferens?
Syftet med konferensen är att delge den senaste forskningen på området, visa på goda exempel på olika typer av verksamheter och ta del av kundernas behov. Vi vill skapa en mötesplats för att lyfta Green Care i Sverige och förhoppningen är att konferensen ska bli ett återkommande evenemang.

Trädgårdsbild
Foto: Kerstin Borg

Målgrupp:
Alla som vill veta mer och är intresserade av Green Care såsom forskare, kommuner, arbetsförmedlingar, försäkringskassor, vårdsektorn och företagare som erbjuder Green Care tjänster.

Arrangör: SLU Skara och Hushållningssällskapet Skaraborg

Konferensbok med sammanfattning, presentationer av föreläsare m.m. hittar ni här.

Kontaktpersoner: Malin Fahlesson, Hushållningssällskapet Skaraborg, Lena Lidfors, SLU, Skara.

Relaterade sidor:


Kontaktinformation

SLU

Hushållningssällskapet