Hoppa till huvudinnehåll

Livsmedelsvetenskap

Här ingår produktkvalitet, vegetabilier, mjölk, kött, fisk.


Det finns 111 sidor som är taggade med Livsmedelsvetenskap:

Akvakulturens möjligheter och utmaningar

Säg ”jordbruk” och alla får en bild av vad du pratar om. Men säg ”vattenbruk” eller ”akvakultur”, och associationerna blir nog inte lika tydliga. Akvakultur har stor potential att växa, eftersom vår

Ett resilient och hållbart livsmedelssystem

Ett resilient och hållbart livsmedelssystem markmiljo-webb@slu.se Hur arbetar vi i Sverige med hållbara livsmedelssystem? Hur säkerställer vi bördiga jordbruksmarker? Under Sweden Innovation Days

Livsmedelsprogrammet

Uppsala • Livsmedelsprogrammet har en naturvetenskapliggrund och ger studenterna en god förståelse över kemiska interaktioner, livsmedelssammansättning och livsmedelsförädling från minsta molekyl

Food and Landscape

Alnarp Campuset med Malmö, Lund och Köpenhamn runt hörnet. På campus Alnarp finns mycket att upptäcka för dig som student. Förutom allt som händer på campus har du även tillgång till utbudet i de

Disp Mathias Johansson

Texture and microstructure of legumebased mixed gels charlotta.eriksson@slu.se Mathias Johansson försvarar sin avhandling "Texture and microstructure of legumebased mixed gels" den 05 april 2024

IDA

Interdisciplinary Academy (IDA) är en tvärvetenskaplig satsning vid SLU som syftar till att stärka den tvärvetenskapliga kompetensen vid hela universitetet.

Att överbrygga discipliner genom Urban Healthscapes

Urban Healthscapes är ett användbart begrepp som kan underlätta tvärvetenskaplig forskning om hälsofrågor i städer. Det här var ett av huvudbudskapen från ett webbinarium som nyligen arrangerades i

Konsekvensanalys av NNR

Forskare vid SLU och forskningsprogrammet Mistra Food Futures har analyserat vilka konsekvenser det kan få att de nya nordiska näringsrekommendationerna även tar hänsyn till miljöaspekter. Analysen

Hållbara proteinflöden och –produkter

Syftet var att utveckla metoder för att sätta ett livsmedels miljöpåverkan och resursförbrukning i relation till dess näringsinnehåll. En metod berörde näringsmässigt värde i produkter. Den andra

Ny modell förutsäger mörhet i nötkött

Det befintliga europeiska klassificeringssystemet för slaktkroppar (EUROP) som används i Sverige idag för klassificering av nötkreatur saknar mätetal som fokuserar på köttets ätkvalitet. Svenska

Kick-off för LivsID-programmet

Efter ungefär ett år av intensivt arbete för att få upp och få igång LivsID-programmet, går vi nu in i den fas där vi verkligen börjar se "coola" saker hända: doktoranderna utvecklar sina idéer till

LivsID-årsmöte i Alnarp

Den 4 oktober, samlades vi på SLU:s campus i Alnarp för vårt första årsmöte i programmet. Doktoranderna presenterade sina projekt och deltagarna fick en överblick om utvecklingen av forskningen inom

Loading…