SLU Framtidens mat
SLU Framtidens mat/SLU Future Food. Svensk livsmedelsproduktion och livsmedel i vid bemärkelse, både animalier och vegetabilier.
Nationella växtskyddskonferensen 2025
katja.fedrowitz@slu.se Spara datumet 12-13 november! Då arrangeras Nationella växtskyddskonferensen 2025 på Campus Ultuna i Uppsala. I år ligger fokus på innovation och nytänkande inom växtskydd och
Miljontals ton kasserad svampkompost kan användas till hållbar odling
Förbrukat odlingssubstrat från kommersiell svampproduktion kan bli en kraftfull resurs inom trädgårdsodling. Detta är nämligen en väldigt näringsrik biprodukt som kan minska behovet av både
Almedalen2024
SLU i Almedalen 2024 futurefood@slu.se SLU och Mistra Food Futures välkomnar er att diskutera hållbar beredskap i Almedalen 2024. Hur hittar vi lösningar på livsmedelssystemets två tuffa utmaningar
Livsmedelsberedskap kräver samarbete
Hur ser livsmedelsberedskapen ut i Uppsala län? Vad behöver vi nu och i framtiden för att stärka beredskapen? Det frågorna diskuterade aktörer från hela matkedjan i offentlig sektor under en workshop
Intensivt jordbruk ger mindre tillförlitlig ogräsbekämpning från fröätare
För att öka produktiviteten är jordbruket ofta beroende av intensiv användning av kemiska bekämpningsmedel och gödningsmedel. I en ny studie visar forskare att ett intensivt jordbruk gör att man
Policy brief om biogas
Biogas kan spela en stor och viktig roll i ett hållbart och fossilfritt livsmedelssystem, genom att öka tillgången på fossilfri energi, drivmedel och biogödsel. Sverige har stor potential att öka den
WebbinariumMatMiljolistan
Mat, miljö och hållbarhet – hur påverkar den mat vi svenskar äter planeten? futurefood@slu.se Vad innebär det att äta hållbart och vad är en hållbar kost? På den frågan går det att ge ett relativt
Utlysningar
Utlysning konferensbidrag SLU:s Nätverk växtförädling & avel har öppnat en särskild utlysning för att stödja SLU:s forskare, tekniker och studenter att delta i konferenser relaterade till djur- eller
Gensaxen - inget trollspö men ett konkurrenskraftigt verktyg i växtförädlingen
Om gensaxen Crispr/Cas9 får grönt ljus i EU, kommer fler forskare och växtförädlare att kunna utveckla så kallade genomredigerade sorter av grödor, som på olika sätt bidrar till en mer hållbar och
Biogas stärker och tryggar hållbar svensk energi- och matproduktion
Biogas stärker och tryggar hållbar svensk energi- och matproduktion futurefood@slu.se Biogas och biogödselproduktion bidrar till ett hållbart livsmedelssystem och ökar försörjningstryggheten av mat
Nya former av samverkan och lärande testas i Malmö
På platsen Botildenborg, som ligger i randen till Rosengård i Malmö, driver Stiftelsen Botildenborg en gård och mötesplats, där stadsodling kombineras med sociala aktiviteter, såsom arbets- och
TvärvetenskapSLU2024
SLU tar tvärvetenskap med sig in i framtiden futurefood@slu.se Save the date: Välkommen att diskutera hur SLU som universitet kan stärkas genom tvärvetenskap i forskning och utbildning. Hur viktig