Forskningsinfrastruktur

Senast ändrad: 16 augusti 2019

På institutionen för akvatiska resurser finns forskningsmöjligheterna! Här kan du studera fisk i naturlika förhållanden, akvarier, tråg, dammar och det största strömakvariet i Europa.

Fartyg

Forskningsfartyget Svea är Sveriges nyaste forskningsfartyg och kan användas till i stort sett alla typer av marin forskning och miljöövervakning. Vi på SLU Aqua använder henne bland annat för våra fem internationellt koordinerade fiskundersökningar i Västerhavet och Östersjön. Hon ägs av SLU, och kan hyras via Fartygsenheten. 

Undersökningsfartyget U/F Asterix passar utmärkt för ekolodning, trålning och provfisken i kustområden och större sjöar. Vi hyr ut forskningsfartygetet, det fungerar bra för kustnära undersökningar och i stora sjöar.

Undersökningsfartyget Hålabben lämpar sig väl för trålexpeditioner och provfisken inomskärs.

SLU Aqua Sailor  - obemannad seglande drönare för smart datainsamling.

Forskningsmiljöer

Strömakvariet i Älvkarleby
Bäckrummet i Älvkarleby
Akvarier i Drottningholm
Naturdammar i Älvkarleby
Dammar i Drottningholm
Forskning och försök på Fiskeriförsöksstationen i Älvkarleby

Tjänster

FiskGen på institutionen för akvatiska resurser utför genetiska analyser på uppdrag. Kontakta Stefan Palm, stefan.palm@slu.se, 010-478 42 49

Läs mer om genetisk analys av fisk och kräftor

Trycksaker

Ekologisk restaurering av vattendrag
Fjällprovpåsar

Mätbrädor

Mätbräda för längdmätning av fiskVi har mätbrädor för längdmätning av fisk till försäljning. Brädorna är gjorda av plast och har markeringar för varje millimeter och med siffror för varje centimeter. Vår logga, SLU institutionen för akvatiska resurser, finns också med.

Pris per mätbräda oavsett storlek och inklusive paketering, frakt och administrationskostnader är 620 kr exklusive moms (1 jan 2016 - 31 december 2016). 

Följande längder på mätbrädorna kan beställas under 2016:


Kontaktinformation
Sidansvarig: teresa.soler@slu.se