Hoppa till huvudinnehåll

Från sött till salt

Institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) arbetar för att öka kunskapen om ekosystem och naturresurser i både marin miljö och i sötvatten. Vi övervakar och analyserar hav, kustvatten, sjöar och vattendrag, forskar om akvatiska ekosystem, fisk och skaldjur och stödjer samhället med expertkompetens och kunskapsunderlag. Institutionen bildades 2011, när SLU tog över verksamheten vid dåvarande Fiskeriverkets avdelning för forskning och utveckling.

Bild på två medarbetare

För starka fiskbestånd i friska vatten

Verksamheten vid SLU Aqua präglas av en intensiv dialog och samverkan med det omgivande samhället, myndigheter, företag och intresseorganisationer. Detta skapar en vital forskningsmiljö och ger oss unika möjligheter att ta fram kunskap som är direkt tillämpbar i praktiken. Välkommen att höra av dig om du vill samarbeta med oss!

Med våra drygt 190 medarbetare är vi SLU:s största institution. Hos oss samlas människor med olika perspektiv men med en och samma vision: "starka fiskbestånd i friska vatten". Vill du också vara med och skapa förutsättningar för en hållbar, levande och bättre värld?   Läs mer om att jobba hos oss!

Illustration av gädda

Forska på fisk hos oss

Hos oss kan du studera fisk i naturlika förhållanden i akvarier, tråg, dammar och i strömmande vatten. Vårt fiskgenetiska laboratorium (FiskGen) och våra ålderslaboratorier genomför analyser på uppdrag. Läs mer om vår forskningsinfrastuktur och alla våra tjänster >>

Publicerad: 10 oktober 2022 - Sidansvarig: sofia.bureborn@slu.se
Loading…