Hund- och kattetologi

Senast ändrad: 22 maj 2023
Foto: Två kattungar i gröngräset.

Varför river katten på soffa? Varför morrar hunden när du närmar dig matskålen? Hur påverkas hundar och katter av att leva i samexistens med människor? Vad säger lagstiftningen när det gäller hund och katt? Det är några av frågorna du kommer att få fördjupa dig i under kursen!

Katter och hundar finns i många hushåll i Sverige och de flesta av oss har erfarenhet av dessa djur. Trots att både hundar och katter är vanliga i vårt samhälle upplever många problem med sina djur. Det kan vara att katten kissar utanför lådan eller att hunden skäller vid hundmöten? Varför gör katten och hunden så? För att svara på frågorna utgår vi från katten och hundens utveckling och beteendebehov.

Distanskurs med två träffar

Kursen riktar sig till dig som vill lära dig mer om hunden och katten evolutionära ursprung, normala beteenden och beteendebehov. Under kursen kommer vi även att belysa djurskydd med relevant lagstiftning, bakomliggande orsaker till problembeteende hos hund och katt och hur dessa kan förebyggas. När vi skaffar oss mer kunskap om hunden och kattens etologi, ökar vår förståelse för deras beteende och behov och vi kan möjliggöra en bättre välfärd för dessa djur.

Denna distanskurs går på kvartsfart och har två obligatoriska träffar. Träffarna har varit mycket uppskattade av de som gått kursen och innebär att du får träffa forskare/föreläsare som arbetar med hund och katt. Träffarna ger dig också möjlighet att utöka ditt kontaktnät inom hund och katt då det brukar vara en stor yrkesvariation hos de som läser kursen, vilket ger en extra dimension till kursen.

Vill du lära dig mer om hund och katt? Då är detta en kurs du ska läsa!

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Fakta:

  • Ort: Kursen ges på distans på kvartsfart med två obligatoriska träffar
  • Språk: Svenska
  • Nivå: grundnivå