Studierektor för grundutbilningen
Mohammad Ramin, forskare
Institutionen för norrländsk jordbruksvetenskap
mohammad.ramin@slu.se, 090-786 8720
NJV erbjuder möjlighet att göra självständiga arbeten på både kandidat- och masternivå. För att göra examensarbete i biologi eller husdjursvetenskap ska någon av kurserna nedan sökas.
Är du intresserad av att göra examensarbete hos oss så hör av dig till studierektor för grundutbildning Mohammad Ramin, eller till någon av våra forskare. Du hittar listan över våra forskare och över aktuella projekt i länksamlingen längst ned.
Examensarbeten på masternivå hittar du via den engelska sidan.
Kontakta Mohammad Ramin för mer information.
I kursen ingår att under handledning genomföra ett självständigt arbete. Arbetet kan genomföras med utgångspunkt från befintliga data i form av experimentellt eller praktiskt arbete eller som litteraturstudie. Formen för arbetet styrs av ämnet och frågeställningen samt tillgång till lämpliga data och uppgifter. Arbetet genomförs antingen individuellt eller i par.
Upplägget av det självständiga arbetet ska inledningsvis dokumenteras i en arbetsplan, som upprättas i samråd med handledaren.
Arbetet ska avslutningsvis redovisas skriftligt och muntligt, i seminarieform eller motsvarande och enligt givna anvisningar. I kursen ingår att genomföra en opposition där förmågan att ge konstruktiv kritik examineras.
Kurstillfälle våren 2021 period 3a och 3b
Kurstillfälle våren 2021 period 4a och 4b
Kurstillfälle våren 2021 period 1a och 1b
Denna kurs är endast öppen för studenter antagna till agronomprogrammet och med fokus på mark/växt-inriktningen. Arbetet kan skrivas på svenska eller engelska.
I kursen ingår att under handledning genomföra ett självständigt, akademiskt arbete (examensarbete). Arbetet genomförs med egna insamlade data eller motsvarande, självständigt genomförd, uppgift. Arbetet genomförs företrädesvis individuellt, men kursledaren kan medge undantag i särskilda fall. Arbetet ska avslutningsvis redovisas skriftligt och muntligt i seminarieform eller motsvarande och enligt givna anvisningar. I kursen ingår att genomföra en opposition där förmågan att ge konstruktiv kritik examineras.
Kursen går endast på engelska, se därför den engelska sidan för mer information.
I kursen ingår att under handledning genomföra ett självständigt arbete. Arbetet kan genomföras med utgångspunkt från befintliga data i form av experimentellt eller praktiskt arbete eller som litteraturstudie. Formen för arbetet styrs av ämnet och frågeställningen samt tillgång till lämpliga data och uppgifter. Arbetet genomförs antingen individuellt eller i par.
Arbetet ska avslutningsvis redovisas skriftligt och muntligt, i seminarieform eller motsvarande och enligt givna anvisningar. I kursen ingår att genomföra en opposition där förmågan att ge konstruktiv kritik examineras.
Denna kurs är endast öppen för studenter antagna till agronomprogrammet och med fokus på husdjurs-inriktningen.
I kursen ingår att under handledning genomföra ett självständigt, akademiskt arbete (examensarbete). Arbetet genomförs med egna insamlade data eller motsvarande, självständigt genomförd, uppgift. Arbetet genomförs företrädesvis individuellt, men kursledaren kan medge undantag i särskilda fall.
Arbetet ska avslutningsvis redovisas skriftligt och muntligt i seminarieform eller motsvarande och enligt givna anvisningar. I kursen ingår att genomföra en opposition där förmågan att ge konstruktiv kritik examineras.
Kursen ges på engelska och vi hänvisar till den engelska sidan för övrig information.
Stensson, Lisa. 2021. Utfodringsstrategier för minskade metanutsläpp från enterisk fermentering hos mjölkkor.
Eriksson, Theodor. 2021. Bete för mjölkkor under nordliga förhållanden - Påverkan på mjölkavkastning och mjölksammansättning.
Lindén, Elin. 2021. Cropping systems with leys – analysis of a long-term experiment in Northern Sweden.
Zeiner, Niklas. 2020. Using Sentinel-2 Satellite Images to Estimate Traits of Forage Grasslands.
Eriksson, Emelie. 2020. Grovfodrets påverkan på mjölkens bakterieflora – En delstudie inom projektet "Integrerad kvalitetsstyrning för ökad lönsamhet i produktion av norrländsk långlagrad ost".
Friman, Johanna. 2019. Objective determination of marbling levels in raw bovine meat –using hyperspectral imaging.
Lindqvist, Ellen. 2018. Betydelse av tillgång till foderplats för mjölkkons produktion och hälsa.
Halvarsson, Amanda. 2018. Går det att odla ekologiskt vårvete för hantverksmässig bakning i Jämtlands län?
Ekenberg, Victoria. 2017. Case study: phenotypic and economic effect of crossbreeding in a Swedish red and white dairy cattle herd.
Karlsson, Klara. 2017. Tackans kalciumomsättning under högdräktighet och tidig laktation.
Halvarsson, Amanda. 2016. Odling av fodervicker
Bengtsson, Sebastian. 2015. Timotejens uthållighet i vall
Linder, Sanna. 2014. Selenium in Swedish sheep production
Ferm, Emelie. 2014. Nutrient efficiency in Swedish dairy cows fed total mixed rations or partial mixed rations.
Lundbäck, Victor and Rosenqvist, Henrik. 2014. Vallfodrets råprotein till mjölkkor : hur råproteinet används bäst.
Jöngren, Caroline. 2014. Endofytiska svampar i vallgräs - levnadssätt, förekomst och effekter på gräs och gräsätare
Andersson, Ida. 2013. Stresseffekter hos får vid vallning och hantering
Fors, Maria. 2013. Wool loss in sheep
Nihlstrand, Janina. 2013. Djupströbäddar i fårproduktionen : dess egenskaper samt alternativa strömedel
Nilsson, Cecilia. 2012. Ley management : a means to improve forage quality and production
Johansson, Sara. 2011. Högavkastande mjölkkor på bete : rutiner, skötsel och tillskottsutfodring
Oscarsson, Helena. 2011. Fårens anpassning till värme och kyla
Jonsson, Elin. 2010. Rätt sort av timotej och rödklöver ger högst konsumtion av närproducerat foder
Nilsson, Britta. 2009. Skördesystem i vall, skördens storlek och foderkvalitet
Thellenberg, Karin. 2009. Nötköttsproduktion i Västerbotten
Mohammad Ramin, forskare
Institutionen för norrländsk jordbruksvetenskap
mohammad.ramin@slu.se, 090-786 8720