Student boende

Senast ändrad: 11 november 2022
IKEA huset

Ska du börja dina studier på SLU i Alnarp och har blivit antagen till en utbildning så har du rätt att söka boende på campus. Det finns flera hus på campus med studentrum i korridor eller mindre lägenheter.

Bostadsansvarig har hand om 220 boende inom Campus Alnarp samt i Lommas och Burlövs kommuner. Man kan ställa sig i bostadskö från den 15 april samma år som man söker till SLU. Kölistan gäller till och med den 14 april året därpå, därefter töms listan och börjar om från noll, med ny anmälning start 15 april. Hyr man bostad genom bostadsanansvarig på Campus har man förtur att byta boende under hyrestiden, vilket i så fall sker vid terminsskifte.
Så klart är antalet studentboende på campus begränsat men det finns studentboende i närliggande städer- Lomma, Lund och Malmö. Det kan dock vara svårt att få tag i boende då detta är en expansiv region, och ibland kan det bli långa väntetider.
Ett tips är att även kolla andrahandsmarknaden efter boende, tex. Blocket  eller Kvalster.

För mer information om studentbostäderna, besök studentboende Alnarp  eller kontakta bostadsansvariga i Alnarp - Christina Johansson eller Karl Vessman via housing@slu.se.


Kontaktinformation